El proper dijous 21 de març de 2013 es realitzarà la presentació del llibre Una Nova Alba, a destemps per l’Amèrica Bolivariana, a les 19.30h a l’ACP Aramateix (c. Montserrat, 3 – Santa Coloma de Gramenet), de l’Editorial Tigre de Paper.
Comptarem amb la presència de l’autor, Roger Sànchez que ens explicarà el perquè de l’elaboració d’aquest llibre i la seva experiència. L’acte comptarà també amb la participació d’un/a brigadista (encara per concretar) amb la intenció d’exposar la tasca de solidaritat envers processos de transformació a Amèrica llatina i, en aquest cas, amb la importància donada per la situació actual a l’Amèrica del sud després de la mort del comandante Hugo Chávez (Veneçuela) i l’avenç i futur del procés bolivarià.
Aquest serà el primer acte del nou projecte que s’està impulsant a la ciutat Aramateix, edició i distribució.
UNA NOVA ALBA, A DESTEMPS PER L’AMÈRICA BOLIVARIANA
La Nostra Amèrica: des dels baixos fons de Caracas a les metgesses cubanes, des dels guerrillers colombians a Gabriel García Màrquez passant pel couchsurfing, els Casals Catalans, el Machu-Picchu, Che Guevara, la Santiago de Xile més rebel, el Boca Juniors i un llarg etcètera. Tot això, i molt més, és ben present a Una nova Alba, a destemps per l’Amèrica bolivariana. L’autor ens ofereix un trepidant llibre de viatges, un assaig crític i un lúcid exercici antropològic sobre l’Amèrica bolivariana, sobre un continent que es fa i es desfà permanentment. Des d’una perspectiva catalana, el llibre traça un ampli recorregut per aquella Amèrica Llatina que en les darreres dècades ha recobrat el seu camí cap a la plena independència: la Veneçuela bolivariana, la Bolívia d’Evo Morales i l’Equador de Rafael Correa, però també per aquella Amèrica més desconeguda de les fàbriques ocupades d’Argentina, dels vells Tupamaros d’Uruguai o de la misèria més absoluta del Xile més neoliberal. Una nova alba ens permet conèixer com viu i com pensa l’Amèrica bolivariana amb una visió crítica i desmitificadora que parteix de l’experiència del propi autor. D’un autor, cal dir-ho, que sap que el seu cor batega al mateix ritme que l’Amèrica de Bolívar i que desitja que el seu poble, els Països Catalans, comenci també a fer-ho.